KOSTEUSKARTOITUS

Asuntokaupan yhteydessä

Kosteuskartoitus kannattaa tilata meiltä, vaikka kysymyksessä olisikin uusi, juuri valmistunut asunto. Näin teillä on oma selkeä dokumentti, asunnon kosteuksien lähtötilanteesta jo takuun aikana. Lisäksi saatte vertailuarvot myöhemmin tuleviin seurantamittauksiin ja mahdolliseen myyntihetken tilanteeseen.

Kosteuskartoituksella selvitetään yleisesti huoneiston märkätilojen ja vesipisteiden pintakosteustilanne ja mahdolliset korjaus- tai lisätutkimustarpeet. Liiallinen kosteus rakenteissa ja niiden pinnoilla aiheuttaa lähes poikkeuksetta rakenteiden kosteus-, tai mikrobivaurioitumisen ja useimmiten myös sisäilmaongelman. Kosteuskartoituksella selvitetään rakenteen tai rakenneosien pintakosteusjakauma. Mittaus soveltuu parhaiten kylpyhuoneen ja muiden vesieristettyjen tilojen pintakosteusjakauman kartoitusmenetelmäksi, pintaa rikkomatta. Apuna käytetään lämpökameraa, jolla saadaan selvitettyä tarkka lämmitysputkien/,- vastuksien sijainti/toimivuus ja mahdolliset kylmäsillat yms. rakenteista ja laitteista. Kosteuskartoituksen perusteella voidaan tehdä entistä tarkempia suunnitelmia rakenteiden mahdollisista lisämittauksista.

Kartoituksesta tehdään kuvallinen raportti mittaustuloksineen ja mahdolliset toimenpide ehdotukset. Asuinhuoneiston pintakosteuskartoitukseen varattava aika on 1-1.5h. Soita tai lähetä @.